Ficklampor, välj efter ditt behov av ljus

Ficklampa äldreNär uppfanns den första ficklampan?

Har du någon aning? Låt oss lära oss något om detta tillsammans i den här artikeln. Från tidens början har mänskligheten varit i behov av en bärbar ljuskälla. Det finns olika ljus, eldfacklor och fotogener för att bära runt. Men dessa är farliga, eftersom ljuskällan är en flamma. Och det här är riskabelt och osäkert. Ja, det var ett stort problem, men mänskligheten har återigen uppnått en tillfredsställande lösning. Vi har alla en ficklampa hos oss eller i vårt hem. Med modern teknik finns det olika typer av handhållna ficklampor och ficklampor. Men när var den första ficklampan uppfunnit?

Vi har gått ut på natten och testat en hel massa portabla ficklampor. Från mini-storlek nyckelring modeller upp till kärnkraftdrivna (okej, inte riktigt) handhållna strålkastare. Efter en serie krävande verkstadsprov, mycket överläggning och en eller två nattkepsar har vi valt ut de bästa facklorna nedan. Välj själv – var och en av dessa ficklampor utmärker sig på jobbet de var avsedda att göra.

Glödlampa – Styrkan av det ljus som glödlampan ger kan vara avgörande för vissa köpare. Eftersom de kanske behöver en stark glödlampa för att ge rätt belysning. Köparna bör dock komma ihåg att en särskilt stark eller stor glödlampa. Kommer att förbruka mer ström och kräva mer frekventa batteribyte / laddning.

Bästa lilla ficklampans tillgänglighet

För några år sedan var ficklamporna inte mindre, ljusare eller ljusare. Men tack vare den avancerade tekniken. Har vi de bästa ficklamporna i världen som är små och ljusare och ännu mer bärbara. Under tiden för våra morfar var det inga sådana ficklampor som har LED-teknik och även batteridriven. De flesta människor gillar inte att köpa väldigt stor ficklampa.

Att välja en ficklampa kan vara en skrämmande uppgift. Det finns så många frågor du behöver fråga innan du gör ditt ficklampa urval! Vad är en lumen? Vad är skillnaden mellan xenonlampor och lysdioder? Är uppladdningsbara batterier lämpliga för dig eller inte? Hur stor ska ficklampan jag väljer vara? Vad ska jag spendera? Listan fortsätter. I den här artikeln kommer jag att försöka förklara några grunder i ficklampan. Så att du kan fatta ett mer informerat beslut för att bättre uppfylla dina behov.

Elektrolyten i Columbia, batteriet var en pasta istället för ett flytande tillstånd. Som gör det möjligt för torrcellen att fungera i vilken position som helst utan risk för läckage. Uppfinningen av torrcellen representerade en ideal bärbar energikälla för en bärbar ljuskälla.

Vi vet att strålkastare har mushroomed på marknaden, men ficklampor är alltid det bästa alternativet när ett handhållet ljus föredras. Men du vet varför? Det är för att när du har en ficklampa. Sätter du ner ljuset för att jobba på en uppgift effektivt och igen. Kommer du att ha en bärbar stråle som är tillgänglig när som helst du vill ha den. Bara vet att innan du börjar köpa en ficklampa. Måste du hålla i minnet att du behöver något som ger dig tjänster för resten av ditt liv.

Bekvämlighet

För vissa köpare kan det vara viktigt att handfacket är så mångsidigt som möjligt. Och kan exempelvis bytas mellan handhållen och fristående som strålkastare och hängande ficklampor. För andra kan det vara viktigt att strömkällan är lätt att ladda, eller kan göras under körning.

Under åren har människor haft svårigheter att hitta de bästa ficklamporna. Och idag kan folk använda en ficklampa som sina dagliga krav. Eftersom det finns flera modeller av ficklampor på marknaden. Är det en ganska utmaning att veta hur man väljer en ficklampa eller som den bästa att köpa. Tekniken har tagit sin väg och ger oss de bästa framlamporna som har LED-teknik. Du kan inte titta på ficklampans ljusstyrka. Och antar att det är den bästa enheten och köpa den utan att tänka. När var den första ficklampan uppfunnen.
Året 1896 var en evolution, som det var i år då uppfinningen av det första torrcellsbatteriet kom till platsen.

Första torrcellsbatteriet

Torrcellsbatteriet tillverkades av National Carbon Company, Columbia. Det blev det första kommersiellt tillgängliga batteriet i USA. Vi känner alla till företaget med ett annat namn i dagens tid, Energizer.

Uppladdningsbara batterier

De inbyggda litiumjonbatterierna laddas med en USB-kabel från likström, eluttag eller solpanel eller ens med din dator. Normalt är AA eller AAA eller 18650 och även uppladdningsbart batteri. Av typen CR123A tillgängligt på marknaden (Ej laddningsbart också tillgängligt). När du vill ha det bästa ljuset, välj alltid den som har ett uppladdningsbart batteri även om det är dyrt. Kommer du att ha något som är pålitligt för resten av ditt liv. Du kommer inte att föreställa dig den nya ficklampan som du behöver för att byta batterier! Enligt mig ser jag inte behovet av att ha engångsbatterier. Med detta kommer du att göra din miljö fri från föroreningar och toxiner.
Bortsett från fakta som strömkälla, typ och glödlampa bör köparen överväga andra faktorer som påverkar valet av handhållen campingbrännare.

Engångsbatterier

De mest tillgängliga traditionella batteristorlekarna på marknaden är alkaliska och litiumbatterier, men det blir svårt att hitta och också dyrt. Deras uppsida är mer spänningsutgång för en mindre storlek och vikt. Och detta ger en ljusare ficklampa i ett mindre lättare paket. Om du vill ha en ficklampa för säkerhet, välj de som använder D-batterier. Dessa batterier är bäst att köpa i bulk. Eftersom de kan ta upp till sex år och också billigt och enkelt att lagra. Du kommer inte att frukta att de kommer att bli dåliga, så ingen slöseri med pengar!

Förnybara batterier

FicklamporLampor som har ett inbyggt batteri som är upptaget av en solpanel eller handvev är de bästa för nödsituation. Om du behöver lampor för din nödsituation, är det här att ta tag i.

Lär dig hur du väljer den bästa uppladdningsbara LED-ficklampan för dig med våra bite-size recensioner och praktisk, jargongfri köpguide
Med vintern närmar sig, klockorna går tillbaka och nätterna blir längre, är det dags att nå den tillförlitliga facklan. Men vänta, det är slut på batterier och de är inte bara en obskär storlek du aldrig hört talas om. Det visar sig att de är obscenely dyra också. Det finns en uppenbar lösning: håll dig själv med en laddningsbar fackla som inte tuggar genom dyra engångsbatterier.

Vad bör tänka på när man köper ficklampa i världenKeyfaktorer när man väljer den bästa ficklampan. Typ av ficklampebatterier och tillgängligheten för ersättningsbatterier är saker som måste beaktas. Billiga lampor brukar ha ett lågkvalitativt batteri, och de ger dig dålig prestanda. Det finns tre typer av batterier som du behöver förstå innan du köper.

Slutsats

Camping kräver mycket planering och mycket utrustning, och en handhållen campingbrännare är bara en del av alla saker köparen behöver. Med den här guiden kommer köpare inte bara att kunna se den massiva sorten och kombinationen av typer. Strömkällor och lampor av ficklampor, men också de faktorer som de bör överväga när de väljer.

Medan vissa kan argumentera, men den engelska uppfinnaren David Misell uppfann den första någonsin facklan 1899. Den 10 januari 1899 erhöll David Misell US patent nr 617 592. Detta patent tilldelats American Electrical Novelty and Manufacturing Company. Idag är detta företag populärt kallat Eveready.

Bästa konstruktion ficklampa Material och form

På marknaden hittar du ficklampor som är plast eller aluminiumlegering och vissa innehåller även rostfritt stål i huvudet. Men de är de perfekta eftersom de ger dig extra slagmotstånd. Det är inte heller allt som är aluminiumlampa är detsamma eftersom de tunnare formaten oftast. Är ljusare medan de tjockare är tuffare. Hur är det med deras former? Tänk alltid på att den cylindriska kroppsficklampan tenderar att rulla runt när de läggs på en lutande yta. Och vissa typer är profilerade för att minska rullning. Dessutom har vissa knottrade mönster på ytan och det ger dig gott grepp och minimerar glidning.

Bästa ficklampa varumärken?

Men eftersom det finns flera märken av ficklampor som har blivit populär. Är det en svår uppgift att veta det bästa och mest effektiva. Även om fenix, surefire, strömlampa, kusten få så mycket popularitet men köper inte bara ser deras popularitet. Deras produktpris kan vara högre än din budget men med samma pris kan du få högkvalitativt ficklampa från andra märken. Och du kan inte fortsätta att fråga dina vänner om de bästa ficklamporna. Som de använder eftersom människor inte är lika. Så deras val varierar också. Kanske är du jägare eller polis och du är förvirrad i sådan utsträckning. Att du inte känner till den bästa ficklampan som passar dina dagliga behov. Men jag vill hjälpa dig genom att begränsa ditt val. Och jag vill att du ska förstå dina fickljusval klokt utan att ha gissningar.

Vikt

Ficklampa stor

batteriets vikt kommer att vara särskilt viktig när man överväger köpa ficklampor. Eftersom det kommer att påverka hur länge ficklamporna ska hanteras. I synnerhet köparen bör hålla detta är tänkt om man köper en strålkastare. Som kan vara mycket tung och inte lämpad för att bäras runt.