Länkkraft för att öka din synlighet på nätet

Länkbyggnad

 

Handlar inte bara om att få backlinks. Det är också relaterat till att länka en sida på en webbplats med en annan. Interna länkar är användbara för både besökare på en webbplats och sökrobotar, de gör navigationen enklare. Således är interna länkar avgörande för webbplatsägare. De förbättrar användarnas erfarenhet, säkerställer snabb indexering av nytt innehåll och hjälper till att lägga till sökordets relevans för webbsidor.

I det här inlägget delar vi praktiska tips om hur du skapar interna länkar på rätt sätt. Det vill säga med både användare och SEO i åtanke.

Som webbplatsägare är det svårt att veta vilka taktik som är lönsamma. När det gäller att öka din webbplats synlighet på nätet. Alla säger att länkar är viktiga för att få trafik från Google. Men ingen pratar om hur man säkerställer goda länkar som är meningsfulla från relevanta webbplatser.SEO-Linkgubbe

Hur gör du det här?

En vanlig metod är att skriva gästposter på välrenommerade webbplatser i din nisch. Skriv rätt gästinlägg för rätt webbplatser
När du skriver gästinlägg för andra webbplatser, gör det inte bara för att få en länk i författar bio. Denna metod har missbrukats mycket nyligen, men med rätt strategi kan du stå upp framför publiken.

I vår nybörjare kurs

Täcker vi grunderna: varför länkar betyder, länk byggnad myter och länk bygga misstag.

Därefter kommer vi prata med grundläggande frågor: sökordsforskning, förankringstextdiversitet. Hur man analyserar en länk och hur man analyserar en webbplatss hela backlinkprofil.

Därefter kommer vi att lära dig hur du hittar målsidor för länkprospektering. Inklusive analys av en konkurrents bakåtlänkar, använd avancerad sökning i Google och hur man analyserar en webbplats.

Ställ in rimlig navigering

Sättet att länka på dina webbsidor bör styras av typen och storleken på din webbplats.

Om du har en liten webbutik med 5 sidor som beskriver dina produkter. Är det värt att placera länkar till alla sidor på varje produktsida. Till exempel genom att använda sidfält eller sidfältnavigering. Således läser man om en produkt, besökare kan enkelt hoppa till andra.

Ankarren kommer sannolikt att innehålla nyckelord, vilket kommer att bidra till den övergripande SEO-effekten. För små webbplatser kommer länkning av alla sidor till alla sidor att vara mottagare för SEO. Och användare och det kommer inte att leda till dålig indexering eller dålig användarupplevelse.

För större platser är den allmänna regeln att undvika att länkstrukturen blir för djup. Eftersom navigering av sidor på tredje och lägre nivå är problematisk. Att länka alla sidor till alla sidor kommer också att vara förvirrande. Bättre hålla fast vid platt länkstruktur och behålla antalet länknivåer till ett minimum.

Samla personligt identifierande information

Vissa besökare på länkkraft webbplatser väljer att interagera med länkkraft på sätt som kräver att länkkraft samlar personligt identifierande information. Mängden och typen av information som länkkraft samlar beror på interaktionens art. För att ge ett användarnamn och en e-postadress. De som engagerar sig i transaktioner med länkkraft uppmanas att lämna ytterligare information. Inklusive vid behov de personliga och finansiella uppgifter som krävs för att behandla dessa transaktioner. I varje fall samlar länkkraft endast sådan information i den mån det är nödvändigt. Eller lämpligt för att uppfylla syftet med besökarens interaktion med länkkraft. Länkkraft avslöjar inte personligt identifierande information annat än som beskrivs nedan. Och besökare kan alltid vägra att leverera personligt identifierande information. Med förbehållet att det kan hindra dem från att engagera sig i vissa webbplatsrelaterade aktiviteter.

Naturliga länkar tar tid

Att säga din bön innan du lägger dig. I hopp om att Forbes eller Washington Post kommer att länka till dig, kommer inte att få dig någonstans. I stället måste du bygga några länkar och köra relevant trafik till din webbplats.

Hur man bygger de bästa bakåtlänkarna till din webbplats

SEO-LinkHur man bygger backlänkar till din webbplats och berättar också om de länkar som kan skada din ranking. De gamla tiderna när alla typer av bakåtlänkar ansågs bra för SEO är länge borta. I många år har många webbansvariga litat på tekniker och använt automatiserade verktyg för att bygga hundratals bakåtlänkar varje dag. Saker har ändrats mycket sedan dess. I dagens SEO har högkvalitativa och relevanta backlinks det mest värdefulla.

Använd optimeringsverktyget på sidan för att inte bli fördragen

Undvik att bygga för många interna länkar, det kommer att distrahera användare från riktigt viktigt innehåll. Och göra länkarna mindre trovärdiga för sökmotorer. Det finns inget universellt idealiskt antal interna länkar, men tumregeln får inte överstiga 100 länkar per webbsida.

Få bakåtlänkar

Den här gången visas  resultaten de senaste månaderna. Så att du kan se att gästbok är en långsiktig metod för att driva trafik. Resultaten är ännu större den här gången. Avvisningsfrekvensen är 57%, vilket är 27% bättre än min totala webbplatsens statistik. Den genomsnittliga tidsperioden är bättre med 109% än min genomsnittliga besökslängd.

Lägg till brödsmulor

Breadcrumbs är navigeringshjälp som hjälper till att hitta en webbsida i webbplatsstrukturen. Den är typiskt placerad överst på sidan i form av hemsida -> Kategori sida -> Underkategori-sida.

Här är ett exempel från Amazon:

Breadcrumbs liknar Sitemaps – de hjälper både användare och SE-spindlar att hålla sig orienterade på webbplatser, särskilt stora.

Du kan inkludera några nyckelord i breadcrumbs för bättre SEO-effekt, men se till att du undviker sökordspackning.

Använd korrekt rel = ”nofollow”

Googles officiella råd om korrekt användning av rel = ”nofollow” för interna länkar är … för att undvika att använda den. Så att PageRank kan flöda fritt via din webbplats (det vill säga att avstå från PageRank-skulptur).

Bygg bakåtlänkar med tålamod

Om du just har skapat din webbplats är chansen att få snabba och naturliga länkar nästan noll. Det är den ena eller den andra. Övervaka länkarna från dina gästinlägg. Använd skärmverktyget SEO-verktyg för automatisk uppdatering och håll reda på alla dina bakåtlänkar. Ibland tar webmasters bort eller ändrar dina länkar från att följa till nofollow, och du borde veta om detta.
Alltid länka till dina sociala medier konton i författarna bio av dina artiklar.
Genom att använda de tekniker som jag just noterade ovan har jag lyckats få bra SEO-resultat. Och massor av direkt trafik till en av mina webbplatser, allt från bio till min gästbok.

Inkludera taggar i dina interna länkar

När du skapar en intern länk, lägg till en titel tagg, till exempel:

<a href=”http://www.mysite.com” title=”Läs mer om mitt sökord”> mitt sökord </a>

Om du anger titelattributet kommer användarna att få en infotip när muspekaren går över länken. Det vill säga en möjlighet att bestämma om länken är värt att följa.

När det gäller SEO-effekten tror vissa webmasters att lägga till titelfunktioner till interna länkar är bra för SEO. Andra säger att det inte kommer att hjälpa sidan att få mer relevans. Eftersom det är ankare texten själv som räcker. Ändå är det värt ett försök för användarnas skull ändå.

Lita inte på någon

Lita inte på de tips du läser från okända källor. Om någon upptäcker hemligheten att rangordna först på Google för konkurrenskraftiga sökord. Är det mycket osannolikt att de kommer att dela det med främlingar.

Gör alltid din forskning och gör egna experiment. Med mycket lite pengar kan du skapa en webbplats för att testa alla typer av bakåtlänkar och ha egna fallstudier.

Sökmotoroptimering länkkraft

Som och kan fungera på andra webbplatser. Det är policy att respektera din integritet angående all information som vi kan samla in när du använder våra webbplatser. Liksom de flesta webbplatsoperatörer samlar icke personligt identifierande information av det slag. Som webbläsare och servrar brukar göra tillgängliga, till exempel webbläsartyp, språkinställningar, referenswebbplats. Och datum och tid för varje besöks förfrågan. Syfte att samla in personligt identifierande information är att bättre förstå hur länkkraft besökare använder sin webbplats. Från tid till annan kan länkkraft släppa icke-personligt identifierande information i aggregatet. T.ex. genom att publicera en rapport om trender i användningen av sin webbplats.SEO-länkande

Här är några tips för att skala din gästboksteknik

Utse inte webbplatser som inte har en ”skriv till oss” -sida. Inte alla webbplatser har en av dessa. Några av de bästa webbplatser för att få backlinks är de utan dessa sidor.
Skriv bara för välrenommerade webbplatser i din nisch. Slösa inte tid på att skriva till webbplatser med en domänmyndighetsnivå som är lägre än din webbplats. Din länk kommer att ha väldigt lite värde, och du kan sluta få din länk bort utan vidare meddelande. (Om du vill kolla in en webbplats domänmyndighet och andra viktiga SEO-mätvärden, använd vårt gratis Backlink Checker-verktyg.)
Skriv mer än en gång för varje webbplats. Bygg ett förhållande. Sätta ansträngning i ett pågående samarbete. Annars kommer det att vara uppenbart att du skriver bara för att bygga backlänkar.
Nofollow länkar är bra. Inte för SEO, men för trafik och för att få fler anhängare på sociala medier.